Notícies Associats

L’INCAVI estudia quatre tècniques de gestió del sòl per millorar la conservació de l’aigua de pluja

.

Estudi sequera INCAVIL’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI) ha iniciat les tasques per instal·lar la infraestructura necessària per obtenir els graus d’escolament de l’aigua de pluja i l’erosió del sòl segons la gestió que s’hi realitza. En aquest moment s’estan comparant 4 tècniques diferents de maneig del sòl en una mateixa parcel·la: el llaurat hivernal amb cultivador; el no llaurat, per mantenir una coberta vegetal; el pas del subsolador afegit al pas del cultivador, per permetre la penetració de l’aigua al sòl; i, la tècnica del sistema d“aserpiado” modificat, també anomenat “empapat” ja que gràcies a la formació d’uns clots s’afavoreix que l’aigua de pluja trigui més temps en infiltrar-se al sòl.
Font: El 3 de Vuit

Nova convocatòria dels premis ‘Bite i Mos’ a continguts enogastronòmics

.

Gala Enoturisme 2023Els guardons tenen per objectiu premiar la capacitat d’aquests creadors i creadores de continguts digitals per difondre i afavorir l’enogastronomia i, alhora, posicionar Catalunya com a destinació enogastronòmica de referència a escala mundial. S’inclouen tota mena de professionals que difonen la feina que fan, tant els mateixos restaurants, cuiners i cellers, com fotògrafs, periodistes, viatgers gastronòmics o foodies que fan de la passió per l’enogastronomia la seva manera de viure o la seva professió. La periodista i sommelier Ruth Troyano va rebre el guardó a millor prescriptora del vi en la primera edició | Foto: E.V.
Font: Vadevi

La primera Taula de la Indústria Agroalimentària de Catalunya aborda conjuntament la situació de sequera amb el sector

.

Taula ind agalimentariaLa primera Taula de la Indústria Agroalimentària ha permès abordar conjuntament l’actual situació de sequera entre el sector i el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural. L’objectiu de la Taula és crear un espai de debat i que aquesta esdevingui l’òrgan principal d’interlocució entre el Departament i la indústria agroalimentària del país per abordar les seves necessitats.
Font: Gencat

© AVC 2013 |   934539613   |   C/ Johann Sebastian Bach 28, baixos  08021  Barcelona   | Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. | Avís Legal | Política de Galetes
Un web de TERRABIT