Notícies Associats

Vins Vinents, l'espai de debat i reflexió per fixar l'estratègia del sector vitivinícola de Catalunya dels propers deu anys

.

VinSVinents 20 30 Presentacio consellera“Vins Vinents: Debat i reflexió estratègica per al futur del sector de la vinya i el vi a Catalunya” serà l’espai de co-creació on fixar el full de ruta per impulsar el vi català en el període 2020-2030. Avui l’ha presentat la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà a Vilafranca del Penedès, acompanyada pel director de l’INCAVI, Salvador Puig i el president de l’Associació Vinícola Catalana (AVC), Valentí Roqueta.
Font: DARP

Èxit de la Jornada sobre el nou portal Silicie d'Impostos Especials per al sector del vi a Catalunya

.

Jornada Portal Silice 281119A partir de l'1 de gener de 2020, els cellers han de presentar els llibres comptables d'impostos especials a través del portal electrònic Silicie. Aquesta nova normativa incumbeix a tots els elaboradors de vi i begudes fermentades. Per informar a tots els implicats, s'ha celebrat avui una jornada formativa sobre aquest nou portal a l'Edifici de l’Enològica de Vilafranca de Penedès. Aquesta Jornada ha estat organitzada conjuntament per l'Agència Estatal d'Administració Tributària (AEAT), la Federación Española del Vino (FEV), l'Institut del Cava i l'Associació Vinícola Catalana (AVC), comptant amb l'assistència de nombrosos cellers d’arreu de Catalunya.
Nota de Premsa

El lent ressorgir dels vins rancis

.

barricaEl color del vi de vegades parla per si sol. Quan som davant un vi que té un marcat color ambre enfosquit és molt probable que hagi passat per un procés d’oxidació. Es pot pensar que, si s’ha oxidat, és que ja no està en òptimes condicions, que s’ha picat o avinagrat, però de vegades es busca a consciència que es produeixi una criança oxidativa. En comptes de fer malbé el vi, l’efecte combinat de l’oxigen, una alta dosi d’alcohol i la paciència es converteix en l’aliat perfecte per obtenir alguna cosa que pot arribar a ser extraordinària. El resultat són elaboracions amb llarga tradició, com els rancis a Catalunya, que són ben coneguts per les seves propietats a l’hora de cuinar però que ara tornen a aixecar l’interès de l’alta restauració i dels sommeliers per prendre’ls en copa per acompanyar alguns plats.
Font: Diari Ara
© AVC 2013 |   934539613   |   C/ Johann Sebastian Bach 28, baixos  08021  Barcelona   | Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. | Avís Legal | Política de Galetes
Un web de TERRABIT