Notícies Associats

Estimació de collita i situació mercat del vi

.

Comunicat del grup d’empreses de comerç vi a granel de l’Associació Vinícola Catalana
Les dades d’estimació de collita a nivell europeu reflecteixen un descens de la producció de raïm a Europa superior al 14% respecte l’últim any i similar respecte la mitja dels darrers anys. A Espanya, les dades oficials xifren la disminució en un 17% en relació a l’any passat, amb una previsió de 36 milions d’hectolitres de vi i most. Aquestes dades són el resultat d’una climatologia atípica a tot Europa que ha propiciat una verema especialment curta però de gran qualitat.
Aquesta realitat d’escassedat ha repercutit en un increment del preu del raïm en pràcticament la majoria de zones vitivinícoles espanyoles i per tant un conseqüent augment del preu del vi. Les empreses del sector de vi a doll, en reunió celebrada el 25 d’octubre, han mostrat la seva preocupació davant aquesta situació i defensen que l’objectiu del conjunt dels operadors, inclosos en la cadena de valor del vi, ha de ser un increment del valor del producte, tant en el mercat nacional com l’internacional, i que aquest creixement ha de ser sostingut en el temps, equilibrat i basat en la millora de la imatge i la qualitat del producte.

Tags: vi català Associació Vinícola Catalana verema

© AVC 2013 |   934539613   |   C/ Johann Sebastian Bach 28, baixos  08021  Barcelona   | Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. | Avís Legal | Política de Galetes
Un web de TERRABIT