Notícies Associats

Les biblioteques del Bages omplen el mes de gener amb cultura i vi

.

DOPLa BAges Biblioteques DOLes biblioteques d’Artés, Avinyó, Manresa - Ateneu les Bases, Navarcles, El Pont de Vilomara i Rocafort, Navàs, Sant Fruitós de Bages, Sant Joan de Vilatorrada i Súria et conviden al projecte Biblioteques amb DO promogut pel Servei de Biblioteques del Departament de Cultura de la Generalitat i l’Institut Català de la Vinya i el vi (INCAVI) on es fa un maridatge entre el vi i la literatura, la música, l’art i la gastronomia entre d’altres elements culturals. Tot maridat amb la divulgació i el coneixement del territori i de la història vitivinícola de la Denominació d’Origen Pla de Bages. (Foto: Súria. Xerrada i tast Pamela Rodríguez)
Font: Cupatges

La DO Tarragona busca reforzar la calidad del macabeo, su variedad emblema

.

Verema Celler Mas VicençLa Denominación de Origen Tarragona está decidida a reforzar la calidad del macabeo, su variedad más representativa. Suma 1.313 hectáreas plantadas, el 45% de su total de viñedos. De hecho, el 82% de sus variedades son blancas, y de ellas un 70% es macabeo. “Es nuestra variedad más emblemática no por original sino porque un 80% de las 27 bodegas de la DO Tarragona la tenemos plantada”, afirma la presidenta del consejo regulador de la DO, Maria Rosa Blanch. Se trata de una variedad que, según la DO Tarragona, “se caracteriza por el aroma de flor de almendro y su salinidad marina”, así como por notas que recuerdan a la fruta blanca fresca (como la manzana o la pera). (Foto: Vendimia en la bodega Mas Vicens, CLV)
Font: La Vanguardia

L’Acadèmia de Poda fa un pas més i s’integra en la nova ‘Comunitat de Poda’

.

Roc Gramona Academia PodaL’Acadèmia de Poda forma i especialitza, des de 2014, en mètodes i tècniques sobre poda de respecte. Ha guiat cursos a Catalunya i a tota la península amb una metodologia que destaca per la seva orientació a la longevitat de la planta i l’equilibri, considerant la salut de la vinya més enllà de la producció o la relació grau, acidesa i pH. Les últimes notícies al respecte fan un pas més, i s’integrarà en la nova Comunitat de Poda que estarà formada per experts en la matèria amb l’objectiu de generar valor al sector del vi. (Foto: Roc Gramona fent una formació sobre la poda del cep | Foto: Acadèmia de Poda)
Font: Vadevi

© AVC 2013 |   934539613   |   C/ Johann Sebastian Bach 28, baixos  08021  Barcelona   | Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. | Avís Legal | Política de Galetes
Un web de TERRABIT