Una banda sonora de bombolles alellenques

Tast Escumosos AlellaAvui és un d’aquells dies en què totes les sensacions apunten que el tast serà d’altura. Ho és el lloc escollit per fer-lo, una masia catalana del segle XVII a Teià, el Mas Padellàs, una casa senyorial que, com qui no vol la cosa, ha estat i és també talaia de terra de vinyes. Ho són també els convidats, dos d’ells, Ricardo Herrera i Teresa Cedenilla, estudiants i candidats al difícil i al mateix temps metòdic accés al títol de Master of Wine. (Foto: Òscar Pallarès | El celler del Mas Padellàs és avui un dels menjadors del restaurant. És precisament l’espai triat per acollir aquest tast d’escumosos)
Font: Papers de Vi

L’INCAVI estudia quatre tècniques de gestió del sòl per millorar la conservació de l’aigua de pluja

Estudi sequera INCAVIL’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI) ha iniciat les tasques per instal·lar la infraestructura necessària per obtenir els graus d’escolament de l’aigua de pluja i l’erosió del sòl segons la gestió que s’hi realitza. En aquest moment s’estan comparant 4 tècniques diferents de maneig del sòl en una mateixa parcel·la: el llaurat hivernal amb cultivador; el no llaurat, per mantenir una coberta vegetal; el pas del subsolador afegit al pas del cultivador, per permetre la penetració de l’aigua al sòl; i, la tècnica del sistema d“aserpiado” modificat, també anomenat “empapat” ja que gràcies a la formació d’uns clots s’afavoreix que l’aigua de pluja trigui més temps en infiltrar-se al sòl.
Font: El 3 de Vuit

Nova convocatòria dels premis ‘Bite i Mos’ a continguts enogastronòmics

Gala Enoturisme 2023Els guardons tenen per objectiu premiar la capacitat d’aquests creadors i creadores de continguts digitals per difondre i afavorir l’enogastronomia i, alhora, posicionar Catalunya com a destinació enogastronòmica de referència a escala mundial. S’inclouen tota mena de professionals que difonen la feina que fan, tant els mateixos restaurants, cuiners i cellers, com fotògrafs, periodistes, viatgers gastronòmics o foodies que fan de la passió per l’enogastronomia la seva manera de viure o la seva professió. La periodista i sommelier Ruth Troyano va rebre el guardó a millor prescriptora del vi en la primera edició | Foto: E.V.
Font: Vadevi

© AVC 2013 |   934539613   |   C/ Johann Sebastian Bach 28, baixos  08021  Barcelona   | Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. | Avís Legal | Política de Galetes
Un web de TERRABIT